Grönsakerna

Några av de grönsaker som finns i odlingen.

 

 

 

Brytbönor

 - t.ex. haricot verts, vaxböna och purpurbönor Olika färger men de behandlas och tillagas alla på samma sätt. Bönor måste tillagas för att bli av med en slags proteiner som kan orsaka magbesvär. Förväll i ett par minuter och prova en för att se om spänsten är lagom, överkokta bönor är ingen höjdare. Purpurbönor tappar sin blålila färg vid kokningen och blir mörkgröna, undvik därför att koka dem tillsammans med vaxbönor som då kan anta en oaptitlig grå färg.

 

Rädisor

 - finns inte bara i rött utan även vitt, gult och lila. Smaken skiljer sig inte mycket, det är mestadels tillgången på vatten som avgör styrkan och pepprigheten. Att skiva och lägga i kallt vatten ett tag innan förtäring är ett tips om man vill miska styrkan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        

 

Bondbönans Odlingar